Skip to main content

Kunststof brandstoftanks

Kunststof brandstoftanks: FM modellen

Bij T&E Techniek vindt u verschillende soorten brandstoftanks. FM tanks zijn kunststof brandstoftanks in een lekbak met een deksel. Hier kunnen alle toebehoren in gemonteerd worden (bv pomp/slang/pistool/vulpunt/peilpunt). Alle toebehoren zijn bovendien afsluitbaar op te bergen. De tank is leverbaar in verschillende opslag capaciteiten (1300L 2500L 5000L) en daarbij is er keuze uit diverse pompen. De leverbare pompen voor de FM 1300L en 2500L zijn Panter 56 en Panter 72, beiden met een filter en een telwerk k33 die in de pompkast gemonteerd zijn. De FM 5000 voor grootverbruik is leverbaar met kleine of grote pompkast. In de grote pompkast kan een pomp met registratie worden geplaatst. De FM 5000 kunnen we leveren met een 90L en een 120L pomp.

Alle FM modellen voldoen aan de eisen voor opslag in bovengrondse tankinstallaties volgens de KIWA beoordelingrichtlijnen BRL-K903/08 en BRL-K21002.

Plaatsing FM kunststof brandstoftank

Deze tanks zijn standaard voorzien van een overvulbeveiliging en vulkoppeling en een peilset om de vloeistofhoogte in de tank te meten. Een vaste trap is aan de tank gemonteerd om veilig te kunnen vullen en peilen. Tevens monteren we een ontluchtingsbuis; deze moet in de buitenlucht uitmonden en is voorzien van een vlamkerend rooster geplaatst op 3 meter hoogte. Aan deze tank is een grote pompkast gemaakt waar een pomp met registratie in gemonteerd kan worden (zie foto 1). Kunststof brandstoftanks kunt u buiten tegen een brandwerend gebouw of in de vrije ruimte plaatsen. Wanneer de tank binnen in een gebouw staat, dan moet de ontluchting naar buiten gebracht worden.

Panter 56/72 k33 filter  

FM 1300/2500

FM 5000   

MC 72/100

Kunststof brandstoftank BT

Kunststof brandstoftanks: BT modellen

BT tanks zijn tanks in een lekbak met deksel. De tanks zijn in verschillende capaciteiten leverbaar (1300L, 2500L en 5000L). Daarnaast is er nog een keuze uit verschillende pompen. Er kan een Panter 56/72 met een telwerk en filter of een Cube 56/72 met filter gemonteerd worden. En voor grootverbruik is er ook een E120 met 90 Liter per min of een pomp met registratie mogelijk.

BT Cube

BT tanks voldoen aan de eisen voor opslag in bovengrondse tankinstallaties volgens de KIWA beoordelingrichtlijnen BRL-K903/08 en BRL-K21002

Deze tanks hebben standaard een overvulbeveiliging en vulkoppeling en een peilset om de vloeistofhoogte in de tank te meten. Bovendien kan de tank veilig gevuld en gepeild worden dankzij de vaste trap die aan de tank vastgemaakt is. Tevens is er gedacht aan een ontluchtingsbuis. Deze moet in de buitenlucht uitmonden en is voorzien van een vlamkerend rooster geplaatst op 3 meter hoogte. Aan deze tank is een grote pompkast gemaakt waar een pomp met registratie in gemonteerd kan worden (zie foto 1). Kunststoftanks mogen buiten tegen een brandwerend gebouw of in de vrije ruimte geplaatst zijn. Wanneer de tank binnen staat, dan moet de ontluchting naar buiten gebracht worden.

Contact

Heeft u advies nodig over de juiste kunststof brandstoftank? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op; wij helpen u graag verder!

BEKIJK ONZE CATALOGUS

AL ONZE PRODUCTEN ZIJN GESELECTEERD OP DE HOOGSTE KWALITEIT

Heeft u vragen of opmerkingen, wij horen ze graag,
voor ons zijn ze van grote waarde

0486 – 43 20 54