Skip to main content

Koelleiding

Als u een koelleiding nodig heeft omdat u werkt met olie- of watergekoelde machines, dan zijn wij uw partner. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van allerlei soorten leidingwerk, waaronder ook koelleidingen.

Ons bedrijf

T&E Techniek staat voor Ton en Erik. Wij zijn zo’n 20 jaar geleden met veel enthousiasme begonnen met ons eigen bedrijf, na eerst jarenlang ervaring te hebben opgedaan in het werkveld. Door de jaren heen hebben wij een klein, enthousiast team opgebouwd dat vakkundig, betrouwbaar en servicegericht is. Door de korte lijnen verloopt het contact altijd persoonlijk en soepel, en kunnen we snel schakelen bij het oplossen van problemen.

Materialen

Bij het plaatsen van koelleidingen kunnen wij maatwerk leveren. We werken met verschillende afmetingen en materialen, zoals:

  • Staal
  • Pvc
  • fusiotherm

Koelleiding van staal

Staal is een legering van ijzer en koolstof. Het is makkelijk te verspanen en te lassen, en dus eenvoudig te bewerken. De stalen koelleidingen zijn leverbaar in veel verschillende diameters, diktes en lengtes en dus breed toepasbaar.

Pvc

Pvc is de afkorting die staat voor polyvinylchloride. Het is één van de meest gebruikte kunststofsoorten en ook voor koelleidingen is dit materiaal zeer geschikt. De leidingen hebben een lage weerstand en zijn bovendien ongevoelig voor corrosie.

Fusiotherm

Kunststof koelleidingen kunnen ook gemaakt zijn van fusiotherm buizen. De eigenschappen van dit materiaal, dat voor 97% bestaat uit polypropyleen random (PP-R), maken het zeer aantrekkelijk voor het aanleggen van koelleidingen. Het is erg eenvoudig te bewerken en heel licht van gewicht.

Advies en contact

Welk materiaal er nodig is voor het maken van uw koelleidingen, hangt van een aantal factoren af. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Ook voor andere vragen of advies over het aanleggen van koelleidingen kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

BEKIJK ONZE CATALOGUS

AL ONZE PRODUCTEN ZIJN GESELECTEERD OP DE HOOGSTE KWALITEIT

Heeft u vragen of opmerkingen, wij horen ze graag,
voor ons zijn ze van grote waarde

0486 – 43 20 54