Skip to main content

Persluchtinstallatie

Bij T&E Techniek kunt u terecht voor persluchtinstallaties. Wij zijn uw partner voor het ontwerpen én plaatsen van uw persluchtinstallatie. Heeft u een advies nodig voor uw persluchtsysteem? Door onze expertise voorzien wij u graag van een deskundig advies. Daarnaast kunnen wij persluchtleidingen in verschillende diameters monteren. Afhankelijk van de verschillende doeleinden leveren wij:

  • Gegalvaniseerd staal gefit ½” tot 4″;
  • Gegalvaniseerd staal gruflok 2″ tot 6″;
  • RVS gelast in alle diameters;
  • Kunststof, 20 mm tot 63 mm;
  • Aluminium, 20 mm tot 50 mm;
  • Fusiothem, 15 mm tot 63 mm.

Energieverbruik Persluchtinstallatie

Persluchtinstallaties zijn niet meer weg te denken uit de techniek. Perslucht is een zeer veilige en energiezuinige manier van energietransport en een onmisbare schakel in uw productieproces. Het is belangrijk dat u volledig kunt vertrouwen op een goede werking van uw persluchtinstallatie. Een storing of uitval betekent dat uw processen stil komen te liggen. T&E techniek helpt u om dit soort problemen te voorkomen. Onze monteurs hebben ruime ervaring en kunnen eventuele problemen snel en vakkundig voor u oplossen.

Het is heel belangrijk dat het plaatsen van uw persluchtinstallatie uiterst zorgvuldig gebeurt. Ook het ontwerp ervan moet perfect zijn. De installatie moet optimaal werken, en bij het meest minimale lekje is dat al niet meer mogelijk. T&E Techniek heeft alle ervaring en expertise in huis om een perfecte persluchtinstallatie te ontwerpen en te plaatsen. Heeft u een probleem met uw installatie? Door de korte lijnen die wij binnen het bedrijf hanteren kunnen wij snel schakelen en zullen wij snel en adequaat actie ondernemen.

Gebruik van leidingen in een persluchtinstallatie

Bij de productie van de buizen en fittingen wordt gebruik gemaakt van de werkstof Fusiolen® PP-R 80. Deze grondstof heeft zeer goede karakteristieken voor het gebruik bij hogere temperaturen. De fysische en chemische eigenschappen zijn geschikt voor zowel drinkwater- als verwarmingsleidingen persluchtleidingen. Het materiaal is corrosievrij. Met een bepaalde druk mogen de Fusiotherm® PP-R leidingen 50 jaar lang tot een constante temperatuur van 70 ºC worden gebruikt. Kortstondig 100 ºC, in geval van een defect, is ook geen probleem. De levensduur wordt korter indien de temperatuur de 70 ºC overstijgt. De maximale temperatuur bedraagt 90 ºC.

Catalogus: compressoren, pompen en haspels

In de catalogus vindt u een compleet aanbod van onze diensten. U vindt hier naast de compressoren de benodigde pompen, haspels en meters. Vraag vrijblijvend een offerte aan in de catalogus.

Doel van een persluchtinstallatie

Er zijn twee manieren waarop een persluchtinstallatie gebruikt kan worden: voor Energielucht en voor actieve lucht. Vaak heeft u een persluchtinstallatie nodig voor energielucht: de lucht wordt dan gebruikt om er energie in op te slaan en door te geven zodat een mechanisch proces in werking wordt gesteld.

Wanneer actieve lucht wordt gebruikt in het persluchtsysteem, dan wordt de lucht gebruikt in een productieproces, waarbij deze in aanraking zal komen met het product. De lucht moet dan ook altijd schoon en droog zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebruik in de farmaceutische industrie.

Vragen over uw persluchtinstallatie?

Heeft u enige vragen over onze diensten? Benieuwd wat wij voor uw persluchtinstallatie kunnen betekenen? Neem contact op met T&E Techniek, wij helpen u graag verder.

Persluchtleidingen kopen

Persluchtleidingen kopen

Informatie lezen

PERSLUCHTSYSTEEM

Persluchtsysteem

Informatie lezen

LEIDINGWERK

Leidingwerk

Informatie lezen

BEKIJK ONZE CATALOGUS

AL ONZE PRODUCTEN ZIJN GESELECTEERD OP DE HOOGSTE KWALITEIT

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij horen ze graag,
voor ons zijn ze van grote waarde

06 – 513 034 55