Warmte afvoer / Energie besparing

Temperatuur problemen in de machine kamer door compressor en vacuümpompen of anderen warmte bronnen? Wij hebben de beste oplossing voor het probleem.

Warmteterugwinning bij persluchtcompressoren levert al snel winst op!

Warmteterugwinning bij persluchtcompressoren levert al snel winst op! In de meeste gevallen is de terugverdientijd 1 tot 3 jaar. De grootste kostenpost van perslucht is de benodigde elektriciteit. Slechts een deel van deze energie levert samengeperste lucht, de rest wordt omgezet in restwarmte. Maar die warmte kunnen we ook benutten waardoor u fors op uw energie kosten kunt besparen.
Warmteterugwinning is mogelijk door de warme lucht rechtstreeks in een ruimte te blazen of door een warmtewisselaar in te zetten.
Wanneer u gekozen heeft voor een watergekoelde compressor kan die aangesloten worden op de cv ketel.

Ook voor kleinere compressoren (vanaf 80kw) die veel uren per dag draaien kan het rendabel zijn om warmte terug te winnen.
Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden waarbij we rekening houden met de volgende factoren;

  • Zijn er meerdere warmtebronnen zoals vacuümpompen of koelmachines?
  • Waar kunnen we de warmte voor gebruiken?
  • Waar staan de compressoren ten opzichte van waar u de warmte wilt gaan gebruiken?
  • Voor welke toepassing wilt u de warmte gaan gebruiken (verwarming van een ruimte, luchtgordijnsystemen of het productieproces)?

Te hoge temperaturen in het compressorhuis brengen hoge kosten met zich mee

Te hoge temperaturen in het compressorhuis brengen hoge kosten met zich mee: een hoger stroomverbruik, meer slijtage en meer storingen aan de machines. Als u die warmte uit het compressorhuis elders kunt gebruiken (bv als verwarming of luchtgordijnsysteem) bespaart u op uw energiekosten. Warmteterugwinsysteem worden in de meeste gevallen terugverdiend in een termijn van 1 tot 3 jaar.
Om de warmte in het compressorhuis omlaag te brengen is het belangrijk dat de aanzuigroosters groot genoeg zijn zodat er genoeg lucht is om te koelen. Dit is vooral belangrijk wanneer er verschillende machines (zoals vacuümpompen en koelmachines) in de ruimte staan.
Wij denken graag met u mee.

BEKIJK ONZE CATALOGUS

AL ONZE PRODUCTEN ZIJN GESELECTEERD OP DE HOOGSTE KWALITEIT

Heeft u vragen of opmerkingen, wij horen ze graag,
voor ons zijn ze van grote waarde

0486 – 43 20 54